Home / aindotain

aindotain

10 perkara yang menyebabkan syaitan bermaharajalela di hati kita

Imam Ghazali r.a telah menggariskan kepada kita sepuluh perkara yang menyebabkan syaitan bermaharajalela di lubuk hati kita…. 1. Marah dan Syahwat 2. Hasad Dengki dan Tamakkan Dunia 3. Kekenyangan Akibat Makan Terlalu Banyak 4. Terlalu Menghias Diri 5. Keinginan Mengampu 6. Harta dan Wang Ringgit 7. Lokek dan Takut Miskin 8. Terlalu Fanatik,Taasub..Klik Sini Untuk Baca Artikel Penuh

Read More »

Pengalaman periksa Pt3

Assalamualaikum. kat sini akak nk share pengalaman as student pt3. Bagi adik-adik yang bakal mengahadapi pt3 do prepare lah ye. sebab masa akak pt3 thn lepas, akak masih ingat lagi. akak hafal hampir seluruh kandungan buku agama dengan sirah2 sekali last2 bile periksa, tahu soalan apa yang keluar? soalan kbat …

Read More »

Resepi Aiskrim Pasu Bunga!

Assalamualaikum dan haii.. sekarang ni tengah meletup dengan trend aiskri pasu bunga.. Ya Allah kreatifnya diorangg ..Sebijik pasu bunga ..padahal aiskrim yang gegile sedap weyh!! Setengah orang tu siap letak cacing lagi..oh yoyo..bukan cacing hidup naa..tapi cacing jelly Gambar sumber google .. Tak sempat pon nak buat tuto 100% original …

Read More »

SImple birthday idea

Food: Selalu bila birthday kawan mesti mati idea kan…mesti pkir kos mahal2..benda tu tak penting pon..yang penting cuma keikhlasan 🙂 ..kadang2 bagi biskut oreo cmni pon dorg dh hepi..And bolehla beli shawl,or baju …tu pon dah bermakna kat diorang..contoh makanan ni boleh buat untuk special day..birthday kawan kawan or parents …

Read More »

Cara guna madu untuk penyakit

Madu dan Kayu Manis – siapa pernah terfikir? Madu merupakan satu-satunya makanan atas muka bumi yang tidak akan basi mahupun rosak. Apa yang terjadi hanyalah ianya ”bertukar jadi gula”. Realiti sebenarnya, madu tetap madu.Bagaimanapun, bila ditinggalkan di tempat yang gelap dan sejuk pada waktu yang lama ianya akan men”hablur” atau …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau