Home / annursyuhadah

annursyuhadah

Diari Hamil : Lama tak jenguk blog sebab alahan teruk

Assalamualaikum… Dah sebulan blog ni tak berupdate. Kali terakhir aku update, entri segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH. Hutang kunjungan-kunjungan bloggers lain bertimbun-timbun..masih lagi belum terbalas.. Tapi jangan bimbang, aku akan terjah satu persatu blog korang pelan-pelan tau. Seperti yang korang dah sedia maklum, (yang belum termaklum, ha ni aku …

Read More »

Fenomena gajet sebagai babysitter. Tolong elakkan.

Alhamdulillah.. 21 Januari baruni, Naufal dah pun genap usia 2 tahun. Melihatkan sejarah kelahiran Naufal yang lahir pada usia kandungan 7 bulan, aku rasa bersyukur sangat dengan perkembangan cognitif Naufal yang outstanding. Tak seperti yang digembar-gemburkan doktor bahawa anak pramatang ni akan lembap dalam serba-serbi. Alhamdulillah. Kalo ikut apa dikata …

Read More »

Pre-eclampsia | Ketahui gejala praeklampsia.

Apa itu praeklampsia? Pra-eklampsia ialah keadaan yang dicetuskan oleh kehamilan, dan ianya boleh berlaku pada trimester kedua kehamilan. Ia bercirikan  —tekanan darah tinggi atau hipertensi,  —bengkak atau edema —penambahan berat badan mendadak disebabkan pengumpulan air dalam tubuh, —kehadiran protein dalam urin.   Disebabkan praeklamsia akan mengurangkan aliran darah ke plasenta, …

Read More »

Tips atasi sakit belakang dan pinggul ketika hamil

Sakit pinggul (pelvis) dan sakit belakang memang gejala normal bagi ibu mengandung. Ini berikutan hormon yang dirembeskan oleh badan yang dikenali sebagai relaxin yang bertindak melonggar dan melembutkan sendi dan ligamen ibu bagi mempersiapkan tubuh bagi melalui proses kelahiran kelak. Malangnya tiada ubat khas bagi mengatasi masalah ini melainkan mengamalkan …

Read More »

Review: LACTE Duet Breastpump

Assalamualaikum mommies. Previously, dalam entri review Medela Swing Single Pump, AS ade janji nak buat review tentang pam lacte kan. Jadi setelah 15 hari pengalaman menggunakannya, AS dapat simpulkan bahawa, lacte is really worth to be owned. Corong/breast-shield jenis silikon lembut Lembut macam mana? Kalau nak rasa macam mana lembutnya corong …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau