Home / azhafizah

azhafizah

Asam Keping Buat Sendiri

Tanpa asam keping tak lengkap masakan seharian yang memerlukan asam keping selain asam jawa. Penggunaan asam keping lebih ringkas berbanding asam jawa. Asam jawa perlu dicampurkan dengan air dan ditapis sebab hanya perlukan air asam sahaja untuk masakan. Tapi dengan adanya asam keping sebagai pengganti lebih mudah kerja memasak. Tapi …

Read More »

Cara Check Blog Mobile Friendly

Penting ke blog kita mobile friendly ataupun tidak? Pada Fiza, dah tentu lah penting sebab memudahkan pembaca untuk melayari blog kita dengan paparan yang disesuaikan mengikut smartphone masing-masing. Bila mesra pengguna, secara tak lansung dapat meningkatkan jumlah trafik blog setiap hari. Trafik blog juga penting untuk sesebuah blog. Terpanggil untuk …

Read More »

Lontong Kuah Lodeh

Percubaan pertama masak lontong kuah lodeh ni sebenarnya. Nak beli tak tahu kat mana, sudahnya buat sendiri je la. Cakap pasal lontong ni kalau kat Johor memang biasa makan masa sarapan ataupun masa hari raya. Orang Johor kalau sebut je lontong maksudnya ada kuah lodeh, nasi impit dan sambal tumis @ …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau