Home / byzanamn.com

byzanamn.com

Wishlist

Atas permintaan tutorial ini di buat. Nak buat wishlist senang je. Tapi yang macam kat bawah ni la.. wishlist1 wishlist2 wishlist3 wishlist4 Untuk membuat wishlist seperti di atas, Dashboard / Design / Edit Layout / Add a Gadget / HTML/JavaScript Add Masukkan saja kod di bawah ini <center><form name=myform><input type=”checkbox” …

Read More »

Color Code

Kod warna sangat penting dalam menggubah template kita. Contoh paling mudah yang boleh diberi ialah ubah warna tulisan dalam entry. Contohnya : Awan Hanya ambil kod warna seperti dibawah ini, copy Kemudian, paste dalam kod warna yang dihighlight dibawah. Kod kat bawah ni boleh la letak kat dalam entry korang. …

Read More »

Salji Pelbagai Warna

Dashboard / Design / Add A Gadget / HTML/JavaScript copy je kod pilihan kat bawah ni dan paste di ruangan content. Save. Nak pelbagai warnakan, caranya letak la semua kod yang ada ni, hah terus jadik salji pelbagai warna. Haha 😀 Pink <script src=”http://www.mykawaiistore.com/mommypinky/snow/pink.js” type=”text/javascript”> Blue <script src=”http://www.mykawaiistore.com/mommypinky/snow/blue.js” type=”text/javascript”> Green …

Read More »

Sweet Tooltips

Sweet tooltips ni akan muncul bila cursor menyentuh link pada blog korang. Masuk ke bahagian Tengok sebelah kanan atas, klik Klik Save File. Cari kod di bawah </head>Tips untuk memudahkan pencarian, Lihat keyboard korang, Tekan key Ctrl dan key F serentak. Untuk pengguna Mozilla Firefox, korang akan nampak imej ni …

Read More »

Album Mini

Idea tercetus sebab dalam blog ni tak boleh nak letak gambar besar-besar. Kalau tak, terkeluar dari kolum. Cacat sungguh. Lagipun, letak gambar banyak-banyak berat blog tau. So, terkeluarla idea bernas untuk buat album mini macam dalam entry sebelum ni. Click HERE. Baik, untuk buat album seperti di atas, dimana bila …

Read More »

Keguguran

Botak. Ape botak-botak? (emo) Guest what? Hari nie lepas solat tadi, sikat rambut depan cermin. Dalam keadaan rabun ayam, jelas kelihatan rambut aku macam makin kurang je kat bahagian depan. Sebelum ni memang perasan time mandi, mak aii, banyak giler rambut gugur. Habis duk tersumbat kat bilik air tu dengan …

Read More »

Highlight Komen Admin

Assalamualaikum, terlebih dahulu nak mohon maaf pada yang bertanya. Baru sekarang nak tunjuk tutorial ni. Act, saya dah terlupa kat mana saya belajar tutorial ni. Tutorial tu dari orang seberang. Puas google nak cari balik tutorial tu, tapi tak jumpa. Akhirnya saya terpaksa cek satu-satu kod dan eksperimen sendiri. Mangsa …

Read More »

Memasang Template

Assalamulaikum,Cik Eyka bertanya, macam mana nak ubah template. Ok, ada banyak cara sebenarnya, tapi, memandangkan Eyka berminat dengan template yang Mommy Pinky guna, Mommy Pinky tunjuk cara ni je la ek. Hehe. Ok, mudah sahaja ye, jangan sedih-sedih. Sila ke Blogger Templates Hah, pilih-pilih. Banyak pilihan kat sini, rambang mata …

Read More »

Doa dan Amalan Untuk Memudahkan Bersalin

Bacaan ni mak suruh amalkan untuk memudahkan bersalin. Setiap kali selepas solat, pegang perut dibahagian ulu hati bersama-sama suami dan baca 1. Surah al-Fatihah سورة الفاتحة2. Surah al-Ikhlaas سورة الإخلاص sebanyak 3 kali3. Selawat ke atas Nabi Muhammad saw sebanyak 3 kali4. Surah al-Anbiyaa’ سورة الأنبياء: ayat 87 Sesungguhnya tiada …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau
Close