Home / ceritalawakje

ceritalawakje

Cerita Lawak Isteri Muda

ceritalawakje.blogspot.com Lawak Isteri Muda Suami: sayang, ni abang ada bawak balik lauk tomyam pergilah makan.Isteri: wah, sedap tu. mana abang dapat?Suami: isteri muda bagi.Lalu Tomyam mendarat dengan kelajuan360km/j diatas kepala suaminya.Suami: Apa salah abang yankkIsteri: sejak bila berbini muda Cakap??Suami: bukan bini muda abang yang, bini siMuda.. Muda bin Saad.Isteri:  :P Moral of …

Read More »

Cerita Lawak Pengemis Gila

ceritalawakje.blogspot.com Lawak Pengemis Gila Pengemis : Pak Cik! Kasihanilah saya, saya orang bisu.Bapak : La? Orang bisu tak kan bleh cakap lak?Pengemis : Eh, salah! Orang tuli, Pak Cik!Bapak : Tak kan bleh mendengar?Pengemis : Eh, bukan! Orang buta, Pak Cik!Bapak : (Sambil mengeluarkan wang receh)Tidak ada duit!!Pengemis : Itu ada …

Read More »

Kisah Lawak Pelangi

ceritalawakje.blogspot.com Cerita Lawak Pelangi  “Murid-murid, sebelum memulakan pelajaran, cikgu ingin berkenalan dengan kamu dulu satu per satu ya?,” kata cikgu Shaari pada suatu pagi.” Baik, cikgu,” kata murid-murid serentak. “Kamu yang duduk paling belakang, siapa nama kamu dan hobi kamu apa?”“Nama saya Oby Wan Kenobi, hobi saya melihat pelangi, cikgu.” “Bagus, …

Read More »

Cerita Lawak Berapa Ekor Ayam

ceritalawakje.blogspot.com  Lawak Berapa Ekor Ayam Dol : “Apa yang engkau bawa tu?” Mutu: “Ayam… Cuba teka.. berapa jumlahnya? Kalau tekaanmu tepat.. kesemua dua ekor ayam yang aku bawa ini akan aku kasi pada mu!” Dol : “Emmmm.. tiga kot..?” Search related: cerita humor, cerita lucu, cerita lucu pendek, cerita lawak, …

Read More »

Cerita Anjing Yang Pandai Berenang

Cerita Lawak Anjing Yang Pandai Berenang Dua ekor anjing telah terperangkap di sebuah pulau dan ingin berenang menuju ke seberang.Untuk sampai ke seberang ia memerlukan stamina yang cukup. Anjing A pun training habis-habisan,  anjing B relaks je. Tiba masanya kedua-duanya pun menyeberang dan anjing B sampai awal daripada A, malahan sempat …

Read More »

Lawak Makan Dulu

ceritalawakje.blogspot.com Cerita Lawak Makan Dulu Alkisah… Balik tgok MotoGP hari hujan… lepak kedai mamak order air… ada wifi..mntak password…mamak ckp makan dulu…apa dah mntak password pun suh makan dulu… mamak lain smpai antar air..mntak password sama jgak jwb makan dulu…last2 order maggi goreng…smpai mggi goreng mntak lagi password mamak ckp makan …

Read More »

Cerita Lawak Peguam Dan Saksi

ceritalawakje.blogspot.com Lawak Peguam Dan Saksi Di dalam sebuah sebuah mahkamah yang sedang membicarakan kes pembunuhan. Seorang peguam sedang menyoal seorang saksi penting. Peguam : Awak kenal ini? (sambil menunjukkan gambar mangsa pembunuhan) Saksi : Kenal tuan. Peguam : Boleh awak beritahu kepada kami? Saksi : Itu gambar…, tuan. Peguam : Bukan, …

Read More »

Lawak Pintu Masuk Kedai

ceritalawakje.blogspot.com  Cerita Lawak Pintu Masuk Seorang pengurus pusat membeli-belah memiliki tiga ruang untuk disewakan, semuanya bersebelahan. Seorang calon penyewa muncul dan mengatakan ingin menyewa ruang paling kiri untuk kedai pakaian lelaki. “Itu bagus”, kata pengurus tersebut. “Anda akan diberikan papan perniagaan percuma, apa yang ingin anda tulis pada papan perniagaan …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau