Home / diariasma

diariasma

Review : Power Rangers 2017

SPOILER TULISAN PINK. Jangan baca tulisan pink kalo taknak tau spoiler k.. Salam… Kaklong bukan peminat Power Rangers..Kaklong cuma pernah tengok first badge je masa dorang mula-mula keluar zaman Kaklong sekolah dulu.. Bila reboot balik ni, takde rasa pun nak tengok..Review pun dorang kata agak mengecewakan..Tapi semalam ada satu review yang …

Read More »

Sinopsis : Metropolis (1927)

Salam. Kaklong baru je lepas tengok filem lama bertajuk Metropolis yang diarahkan oleh Fritz Lang.(spoiler tulisan pink) Inilah cerita itu Filem ni ditayangkan pada tahun 1927 tau.. Lama tuuuu.. Dalam 90 tahun lepas.. Tapi prediction dia hampir dan sangat menepati apa yang berlaku pada hari ini.. Ini adalah silent movie, …

Read More »

Tutorial Blog : Cara Masukkan Widget ke dalam Blog Versi Mobile untuk Unresponsive Template / Template sedia ada Blogspot

Salam.. Adoi.. Kelakar gile punya tajuk..Buat pendek karang takot orang tak faham pula..Tapi panjang camni pun tak berapa nak faham kan..Sorry.. 😛 Kisah dia macam ni.Kaklong duk cari responsive template untuk blog ni..Malangnya free version ni function dia limited. Dah dapat yang cantik..Tapi gambar besar sangat, tak bole tukar font, …

Read More »

Nak jadi Youtuber Terkenal?

Salam.. TAdi Kaklong terbaca satu komik indie kat facebook.Kaklong taknak tunjukkan kat sini atau kreditkan kepada pelukis tu sebab kebanyakan komik dia tu menyentuh (melawakkan) isu agama, jantina, perkauman, dan seksual. Ada juga yang double meaning sampai kita rasa malu membacanya.. Kaklong tak nak tunjukkan sebab taknak dedahkan pembaca Kaklong …

Read More »

Bahasa Melayu

Salam.. Kaklong share satu status yang menarik oleh anak Sabah kat facebook Lalu ternampak Sis Ayuni Rafilah share satu video yang menarik kat FBKaklong pun tekan je la nak tengok dan dengan gigihnya tengok macam abes.. Macam tak percaya betapa menariknya cara mat saleh ni beri penerangan tentang Bahasa Melayu.Beliau bukan …

Read More »

Wrapping Online Seller yang Kur Semangat!

Salam.. Haritu Kaklong beli online kat Shopee..Tengok apa Kaklong dapat.. Ngaaaaaaaaaaaaa…. Terkejut saya..Dengan plastik sampah pun bole ek..Kuang…kuang…kuang… Sekali tengok macam mayat je..Erm… seram… Bila Kaklong tunjuk kat FB rata-rata semua macam okay je dengan packaging macam ni..Erm…Yeke… Rata2 yang komen positif tu ialah online seller, oleh itu macam paham …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau