Home / diariasma

diariasma

Review Kursus Kewangan yang Bagus

Salam… Ni kisah 2 minggu lepas..Selama 2 hari Kaklong pi kursus kewangan. Rupanya kewangan (finance) dan akaun (accounting) tu adalah 2 perkara berbeza.Kursus ni dijalankan selama 2 hari.. Tujuan Kaklong pergi kursus ni semata-mata sebab pakej je..Kalo amik 4 kursus dapat diskaun banyak juga la..Alang-alang amik je la semua..Padahal asalnya …

Read More »

Perubahan 7 tahun

Salam Kat facebook ramai kawan-kawan taruk gambar perubahan diri selama tujuh tahun.Rata-ratanya semua berubah..Kaklong pun nak join juga la.. 😀 Aik, apa ni?Sama je.. Tak syok la camni..Haha..Takpe la.. Maybe Kaklong awet muda kot (eh, tetibe) Korang pula camne?Kalo ada buat sila la taruk link kat komen..Nak tengok.. hek hek,, …

Read More »

Movie Review : The Boss Baby

Salam. Dah tengok citer ni? THe Boss Baby Best tak?Meh Kaklong review sikit. Sinopsis dulu ya:Tulisan pink tu spoiler. Kisahnya seorang kanak-kanak bernama Tim yang kuat imaginasi telah dapat seorang adik (baby).Tapi dia rasa pelik sebab adik dia tu tak berapa nak normal je..Baby tu datang dengan menaiki teksi, berjalan …

Read More »

Cara Makan Set Kurus Shaklee

Salam.. Ada yang tanya macam mana nak makan Set Kurus Shaklee? Sebelom tu, sebenarnya Set Kurus Shaklee ni bukan ubat untuk kurus tau..Maka ia tak menjamin akan kurus..Cuma ia dapat membantu mempercepatkan proses penurunan berat badan.. Tanpa diet, tanpa senaman, kemungkinan proses itu slow..Bagi yang diet dan bersenam tapi lambat …

Read More »

Review Movie : Life (2017)

SPOILER TULISAN PINK Salam. Haritu (sebelom tengok Power Rangers) nak tengok wayang.Tapi takde movie best.Ternampak poster Life.Assume yang citer ni ala-ala Gravity.. Buat kerja kat space kemudian ada malfunction pastu berusaha menyelamatkan diri kemudian berjaya..Takde rasa nak tengok citer gini.. poster Life Balik rumah, terbaca satu review kat FB tetang …

Read More »

Review : Power Rangers 2017

SPOILER TULISAN PINK. Jangan baca tulisan pink kalo taknak tau spoiler k.. Salam… Kaklong bukan peminat Power Rangers..Kaklong cuma pernah tengok first badge je masa dorang mula-mula keluar zaman Kaklong sekolah dulu.. Bila reboot balik ni, takde rasa pun nak tengok..Review pun dorang kata agak mengecewakan..Tapi semalam ada satu review yang …

Read More »

Sinopsis : Metropolis (1927)

Salam. Kaklong baru je lepas tengok filem lama bertajuk Metropolis yang diarahkan oleh Fritz Lang.(spoiler tulisan pink) Inilah cerita itu Filem ni ditayangkan pada tahun 1927 tau.. Lama tuuuu.. Dalam 90 tahun lepas.. Tapi prediction dia hampir dan sangat menepati apa yang berlaku pada hari ini.. Ini adalah silent movie, …

Read More »

Tutorial Blog : Cara Masukkan Widget ke dalam Blog Versi Mobile untuk Unresponsive Template / Template sedia ada Blogspot

Salam.. Adoi.. Kelakar gile punya tajuk..Buat pendek karang takot orang tak faham pula..Tapi panjang camni pun tak berapa nak faham kan..Sorry.. 😛 Kisah dia macam ni.Kaklong duk cari responsive template untuk blog ni..Malangnya free version ni function dia limited. Dah dapat yang cantik..Tapi gambar besar sangat, tak bole tukar font, …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau