Home / diariasma

diariasma

Review Filem The Nice Guys

Salam.. Korang dah tengok ke citer ni?Filem ni ditayangkan kat pawagam tahun lepas.Kaklong dah ready dah nak tengok time nampak poster dia tahun lepas.Pada hari yang dinantikan tengok2 takde pun filem ni dalam show time.Confuse saya.Abang cakap, maybe movie ni ditarik tanyangannya atas sebab-sebab tertentu.. Baru-baru ni tengok ia ditayangkan …

Read More »

Review Filem : The Mummy (2017)

Salam. Kaklong dah tengok The Mummy (2017) lakonan Tom Cruise tu.Walaupun ramai meluahkan rasa kecewa dengan filem tu, namun sebagai peminat Tom Cruise Kaklong tetap juga nak tengok. Mungkin ada spoiler.Takde tulisan pink kali ni. Sinopsis: Kisahnya Nick dan kawan dia nak cari harta karun (sambil-sambil buat kerja) lalu jumpa …

Read More »

Review Lipstick IN2IT

Salam.. Semalam dah review lipstick pink yang terang dan cute tu yang Kaklong beli masa shopping kat Watson haritu. Kalo lipstick Maybeline semalam tu jenis matte dan kaler pink; lipstick kedua ni Kaklong nak cari jenama lain pula jenis glossy.Warna pun taknak pink. Nak cari colour natural ala-ala coklat sikit …

Read More »

Review: Lipstick Maybeline

Salam.. Semalam kita shopping kat Watson..Harini nak review lipstick Maybeline yang beli semalam. Kaklong dari dulu sampai sekarang suka warna light pink yang seakan-akan warna bibir.Sebelum ni Kaklong setia dengan Maybeline Watershine P22 dan P24.Lipstick tu pun dah kontot, nak kene topup la ni.Malangnya kat Watson tu takde Maybeline Watershine.Tak tau …

Read More »

Shopping kat Watson vs Ahli VIP Watson

Salam.. Peristiwa ni berlaku pada bulan lepas sebelum start puasa lagi..Sekarang baru nak tulis.. Haha Kadang-kadang Kaklong jeles juga dengan blogger yang consistent tulis setiap hari.Terutama yang jenis peristiwa berlaku harini, malam tu juga dia mengarang..Hebat betul dorang ni.. Okay la..Apa benda yang Kaklong nak citer harini? Kisahnya Kaklong pergi …

Read More »

Short Review : Pirates of the Caribbean : Dean Men Tell No Loes of Salazar’s Revenge

Salam.. Sepanjang bulan puasa ni Kaklong tak tengok movie.Nampak cam takde pun cerita best.Namun begitu sehari sebelum puasa Kaklong sempat gak cilok kejap tengok Pirates of the Caribbean : Dead Men Tell No Tales.Malas nak review..Erm…Alang-alang dah sebut ni, review la sikit. Ada SATU sebab sahaja Kaklong suka tengok Pirates of …

Read More »

Review Filem : The Circle

SalamAwal giler kitorang menonton filem ni.Sekarang baru tulis.Review tu semua SPOILER, tiada tulisan pink. Filem The Circle Sinopsis Filem The CircleMengisahkan gadis pinggir bandar yang dapat pekerjaan di syarikat besar, The Circle. Kehidupannya yang serba ringkas berubah kerana perlu beradaptasi dengan lifestyle kat sana yang sangat berteknologi tinggi sehinggalah sesuatu …

Read More »

Ulasan Filem : Alien Covenant

Salam.Artikel ni ada spoiler yang berlambak-lambak.Kali ni Kaklong tak pink-kan spoiler. Sinopsis Alien ConvenantMengisahkan sebuah kapal yang bawa satu koloni besar termasuk sebuah/seorang android untuk ke planet lain untuk meneruskan hidup. Satu kemalangan telah berlaku yang telah membangunkan anak kapal. Kemudian mereka menjumpai sebuah planet yang seakan-akan bumi dan boleh …

Read More »

My Poor Bounce Rate T_T

Salam. Tukar template lagi..Semenjak wujudnya responsive template ni kan, makin tak syok je template2 yang ada ni..Kenapa tak syok?Sebab takleh nak edit..Kalau nak edit juga bole, kene beli la yang full version punya..Yang kita dapat free ni kebanyakan limited version. Nak tukar font, tukar kaler , tukar width semua tu …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau