Home / ilhamkudisini

ilhamkudisini

Sanggup Berkorban Demi Anak

بسم الله الرحمن الرحيم Assalamualaikum bila tah MY nak masuk kerja, tunggu panggil tak panggil2 lagi, abik peluang bermanja dengan blog MY lah, pagi2 buka akbar, terbaca berita yg agak sedih, tentang pengorbanan ibu.. kita selalu dengar banyak kisah tentang pengorbanan ibu, jarang sangat tentang pengorbanan anak, kenapa eerrkkkk… betullah …

Read More »

Akhlak Mulia Jadi Pilihan

بسم الله الرحمن الرحيم Assalamualaikum satu dua entri terbaru dari MY banyak berkisarkan akhlak. akhlak yg baik memang digalakkan dalam islam. siapa yg tak nak berakhlak baik, bila kita baik semua orang sayang..kita kan ada idola, Rasulullah saw..idola seluruh ummat islam..tiada insan paling elok akhlaknya melainkan Nabi Muhammad saw… tapi …

Read More »

Jangan Pernah Lupakan Aku

بسم الله الرحمن الرحيم Assalamualaikum gagal dalam kematian jauh lebih teruk daripada gagal dalam peperiksaan. kita boleh gagal dalam hidup, tetapi jangan sampai gagal dalam kematian. maksudnya jangan sampai kita mati dan tercatat sebagai orang yang gagal di sisi Tuhan. maka belajarlah daripada kematian. banyak banyaklah mengingati kematian. buat persedian …

Read More »

Tempahkan Bilik Untuk Ku Di Neraka

بسم الله الرحمن الرحيم Assalamualaikum kali ini MY nak kongsi satu cerita yg mambuatkan hati dan jantung kita bergegar..jagikan ia sebagai pengajaran dan panduan untuk kehidupan kita, agar kita sentiasa di landasan yg betul…Pada suatu hari, seorang gadis yang terpengaruh dengan cara hidup masyarakat Barat menaiki sebuah bas mini untuk …

Read More »

Belum Cuba Belum Tahu

بسم الله الرحمن الرحيم Assalamualaikum gambar tak ada kena mengena dengan entri, saja nak letak, jangan marahhh…. “KITA TIDAK TAHU JIKA KITA TIDAK MULAKAN,” apa yang kita tidak akan tahu? kalau kita inginkan sesuatu, mana boleh kita duduk diam saja kan? ungkapan di atas, nampak macam mudah je di ucapakan, …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau