Home / rosharamani

rosharamani

Pavlova lagi dan lagi

Gambar dari dalam oven kembang semangkuk hehe..memang geram tak sabar tunggu masak hehe..  Actually ni order dari cikgu-cikgu taska amani, alhamdulillah rezeki..  After dah bubuh topping and siap touch up.. Mini pavlova ni pun order dari cikgu amani..alhamdulillah dapat feedback diorang puas hati & nak repeat order lagi hehe..Klik Sini …

Read More »

Resepi laksam terengganu mudah

Resepi Laksam Terengganu Mudah Bahan-bahan: Laksam 3 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung gandum 5 cawan air suam Sedikit garam (roshar tambah) Campurkan tepung beras, tepung gandum, air suam dan sedikit garam..kacau sehingga sebati. Sebelum kukus sapukan minyak pada permukaan  tudung periuk @ terpulang bekas apa yang anda guna. Panaskan sekejap …

Read More »

Patin tempoyak match dengan budu

Hurmm patik tempoyak lagi hehe..dah kata all time favourite husband and wife, memang tak pernah jemu..kali masak patin tempoyak match dengan budu pure terengganu plus ulam-ulam kampung memang terangkat la..habis nasi satu periuk haha.. Budu ni memang original dari terengganu, tak tambah apa-apa pun lagi..ikan bilis pun tak hancur lagi …

Read More »

Birthday my rijal al-amir

1/2 hari tu birthday my rijal al-amir aka beloved husband..ingatkan nak celebrate kat luar tapi bila fikir-fikir dengan budak tecik amani tu takut kelaut nanti, plan lain kang jadi lain plak..so roshar decide celebrate kat rumah jela..kebetulan hari tu ada tengok resepi ayam ala kenny rogers kat facebook, macam menarik …

Read More »

Balik Kampung dan remis

Cuti hari raya Cina hari tu kteorang balik kampung, both kampung marang and kemamang hehe..kebetulan nak jadi rezeki dah lama sebenarnya kteorang tak cari remis..saja gatal pergi main air, sekali tengok ada remis..so ape lagi cepat-cepat la roshar ambik, dah ambik satu makin banyak pulak huhu..sudahnya dapat banyak jugak la..mak …

Read More »

Mini Pavlova

Tadaaa my mini pavlova all time favourite!selalu roshar buat yang besar..sesekali bila mood rajin datang jadila mini pavlova ni..roshar still guna resepi yang sama dari blog cahayacintaku ni..roshar memang suka tengok resepi dari blog cahayacintaku ni like cheese cake and etc. Yummmy!Klik Sini Untuk Baca Artikel Penuh

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau