Home / sheilainspire

sheilainspire

Diari Saya Hari Ini

Allhamdulillah… syukur pagi yang rahmat….  Hari ni, hantar kakak ke sekolah, masuk ofis, p breakfast ngan Kak Ngah Zara, baby Nur Jannah and daddy…. The n hantar kak ngah ke taska, terus p klinik injection imunisasi tuk 3 bulan…. Nur Jannah dah baik demam baru boleh ambil injection.  Allhamdulillah… kak …

Read More »

Memory Autograf Lama

Raya lalu, masa balik kampung tersnap juga akhirnya autograf lama saya. hehehe….. Masa dalam pantang kat kampung tu, saya jumpa dan duk tengok semula autograf tu. Masa zaman sekolah memang femes la bab bab autograf bagai ni… Seingat saya autograf ni masa saya form 6 hingga masuk UiTM Shah Alam.  …

Read More »

MELATIH CARA PANDANG YANG DAPAT MENJAMIN KESUCIAN HATI

MELATIH CARA PANDANG YANG DAPAT MENJAMIN KESUCIAN HATI Bagaimana seharusnya seseorang memandang orang lain dalam pergaulan sehari-hari? Ciri-ciri orang orang soleh itu, dia tak pernah memandang buruk orang lain selain dirinya sendiri. Kalu dirimu masih melihat  keburukan pada orang lain, maka paling minimum carilah sekurang-kurangnya satu kebaikannya sampai ketemu, pasti …

Read More »

Doa Untuk Pengantin Baru

*Bicarahati Pengantin Baru:* Allahumma Ya Rahman ya Rahim ya Wadud ya Jaami’, sesungguhnya Engkaulah yang mengikat hati2 hambaMu dengan kasih dan cintaMu. Jadikan tali ikatan ini membawa kami lebih dekat denganMu. Ya Allah, letakkan cinta manusia digenggaman kami bukan dihati kami dan beri kami kekuatan utk menunaikan amanah sebagai suami …

Read More »

Takbur dan Hasad Itukah Kita

Takbur dan Hasad Itukah Kita // Punca kebanyakan masalah manusia ialah sifat takbur dan hasad. Takbur kerana merasa dirinya lebih baik dan menghina orang lain. Hasad kerana tidak suka melihat orang lain mendapat nikmat dan ingin nikmat itu hilang daripada orang itu.  google image Iblis jadi takbur,  apabila mempersoalkan mengapa …

Read More »

Doa Yang Afdhal

Salam Khamis Seorang sahabat bertanya kepada Rasulullah s.a.w, “Apakah doa yang paling afdhal?” Rasulullah menjawab mohon keampunan dan keselamatan di dunia dan akhirat.  google image Kenapa pengampunan dan tidak yang lain? Sebab tanpa kita sedar, dosalah menjadi punca kepada segala masalah. Ibadah tak sedap, solat tak kusyuk, rezki tak berkat, …

Read More »

Under Construction

google image Maaf, kalau anda sentiasa keliru dgn blog saya yang selalu tukar template…  susah tuk puaskan hati sendiri… dengan template yang ada, ada saja saya rasa tak sesuai bagai… erm… saya salut la blog anda yang jarang tukar template. Jangan tak sudi singgah lak… tapi kalau tak sudi tak …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau