Home / themri

themri

Jana Pendapatan dengan Mudah

Jana pendapatan dengan mudah tanpa modal. Cmne tu?jawab survey mudah setiap hari..saya dah cuba dekat 5 bulan..hasilnya lihat kt gambar dibawah ye. Dlm RM200 lebih jugak dah dapat sebenarnya. Ada dalam RM70 lagi belum masuk paypal. Memang sedikit dan tak banyak pun. (Dah lepas nak bayar duit topup & cover …

Read More »

Cara mudah jana pendapatan tanpa modal

Berikut adalah beberapa cara mudah untuk menjana pendapatan tanpa modal yang admin dah berjaya dapatkan hasilnya. Korang pasti tak akan menyesal. 1.online survey-cara ni paling senang.jawab survey,kumpul point.dah cukup mata boleh ditebus dlm bentuk wang. Dibayar dalam USD pulak tu. Antara online survey yang admin suka seperti dibawah. Suka sangat …

Read More »

Kawalan Biologi Penyakit Denggi

Kes denggi sering dilaporkan berlaku di negeri-negeri seluruh Malaysia. Denggi adalah wabak yang sangat bahaya dan boleh membawa maut. Pencegahan penularan wabak denggi boleh dilakukan dengan membunuh jentik-jentik nyamuk Aedes. Terdapat satu kawalan biologi yang boleh digunakan untuk menghapuskan nyamuk tersebut iaitu penggunaan Nyamuk Toxo atau juga dikenali sebagai Nyamuk …

Read More »

Magnetic Resonance Imaging (MRI)

Magnetic Resonance Imaging (MRI) ialah ujian yang menggunakan medan magnet dan denyutan tenaga gelombang radio untuk mengimbas organ dan struktur-struktur di dalam badan. Kebiasaannya MRI memberi maklumat yang berbeza tentang struktur-struktur di dalam badan berbanding maklumat yang dapat diimbas melalui X-ray, Ultrasound atau Pengimbas Computed Tomography (CT Scan).MRI boleh digunakan …

Read More »

Kentut adalah Sendawa. Fakta Sains?

Kentut adalah gas yang keluar melalui dubur, manakala gas adalah gas yang keluar melalui mulut.Tapi betul ke sumber kentut dan sendawa adalah sama? Jom baca info dibawah berkenaan kentut. 6 Info tentang Kentut dan Sendawa 1. Sendawa datang dari dalam perut tetapi mempunyai komposisi kimia yang berbeza dengan kentut.2. Sendawa …

Read More »

Blogspot dot my untuk Malaysia

Semalam Google telah mengubah logo rasminya kepada logo yang baru. Antara pembaharuan yang telah dibuat oleh Google ialah: 1.logo rasmi google bermula September 2015 2.Favicon Google yang baru 3.Perubahan pada ‘blog adress’ blogger malaysia (blogspot.com)   http://themri.blogspot.com (adress yang lama)   http://themri.blogspot.my (adress baru yang diberi secara automatik)   dot my ni khas …

Read More »

Bandar Paling Pelik di Dunia dengan Nama Terpanjang : Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Bandar Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ialah nama sebuah bandar yang terletak di Wales, United Kingdom. Nama bandar tersebut merupakan nama bandar terpanjang dan paling pelik di dunia. Uji kelancaran lidah anda sekarang. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.Kalau berbelit-belit lidah atau semput boleh belajar menyebutnya dengan Liam Dutton. Liam Dutton yang merupakan pengacara segmen ramalan cuaca di sebuah …

Read More »

Perbandingan Kadar Internet Prepaid Malaysia

Berikut merupakan perbandingan kadar internet prepaid di Malaysia untuk memudahkan anda untuk melanggan data. Langganlah mengikut kesesuaian bajet anda (Maklumat tentang kadar ini adalah sah pada hari entri ini diterbitkan). Anda sendiri tentukan telco yang mana menawarkan internet paling murah, paling laju, paling mahal dan terbaik. 1. DiGiRM0.50 (30MB/jam)RM0.50 (Facebook …

Read More »

Maal Hijrah 1437 : Peristiwa 10 Muharam

Khalifah Umar Al Khattab menetapkan 1 Muharam adalah hari pertama bagi setiap tahun baru islam. (Kalendar Hijrah)Hari Asyura pada 10 Muharam merupakan hari yang istimewa kerana banyak peristiwa penting yang berlaku. Antaranya: Nabi Adam bertaubat kepada Allah Nabi Idris diangkat oleh Allah ke langit Nabi Nuh diselamatkan Allah keluar dari …

Read More »
Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau