Home / Syarat Penggunaan

Syarat Penggunaan

Terms-and-Conditions

 1. ARTIKEL

Sebelum anda berkata ya untuk mengkongsikan artikel anda di pingje.org dan seterusnya kepada umum,sila pastikan anda mengikuti dan menuruti kesemua syarat di bawah ini kerana jika tidak,artikel anda akan sia-sia sahaja!,kerana editor pingje.org akan delete tanpa notis!.

Pastikan artikel anda tidak mempunyai sebarang unsur lucah melampau seperti video lucah,video porno video panas-panas atau artikel lucah seperti cerita lucah dan gambar lucah.

Sila pastikan juga artikel anda adalah artikel yang unik dan tidak sama dengan artikel blogger yang lain,kerana system kami akan sentiasa memantau artikel yang mempunyai tajuk yang sama dengan artikel lain setiap 5 minit dan jika ada artikel yang sama atau duplicate article,artikel tersebut akan didelete serta merta tanpa notis dan hanya artikel yang lebih awal akan kekal.

Artikel anda juga seharusnya memberikan sumber backlink kepada sumber artikel jika artikel anda adalah artikel copy/paste kerana jika ada aduan daripada blogger lain berkaitan “curik artikel”.pihak editor pingje.org akan semak secara terperinci sebelum membuat tindakan yang sewajarnya.

 1. WEB/BLOG

Sebelum pihak editor pingje.org memasukkan blog anda sebagai automatic ping ke dalam pingje.org,pihak editor akan mengreview web/blog anda secara manual terlebih dahulu dan jika blog anda menepati syarat mesrah pembaca seperti di bawah,maka web/blog anda akan di masukkan di dalam pingje.org.

 • Tiada popup seperti sedutive x dan facebook like tanpa close button.
 • Tiada iklan popup seperti popads dan yang sekaki dengannya.
 • Tiada iklan melampau-lampau tahap gaban!.kalau diikutkan untuk terms meletakkan iklan di dalam web/blog seperti pengiklanan popular seperti adsense,innity dan nuffnang,mereka hanya membenarkan 3 jenis unit iklan sahaja dalam satu page.
 • Bukan blog jual beli
 • Bukan blog ubat kuat
 • Bukan blog black hat
 • Bukan blog lucah seperti gambar lucah,video lucah,cerita lucah
 • Bukan blog autoping seperti pingje.org
 • Bukan blog affiliate

**Mana-mana blog yang melanggar syarat dan di report oleh pembaca pingje.org,blog tersebut akan di deactive selama seminggu dan selepas itu,jika masih melanggar syarat,blog tersebut akan terus didelete tanpa notis!..minta maaf.. 🙂

Akan di update lagi…

Jika blog anda bukan seperti yang di nyatakan di atas,maka blog anda layak untuk autoping di pingje.org.

Syarat penggunaan akan di update dari masa kesemasa….

Report Artikel Lucah Dan Iklan PopUp Melampau
Close